Dankzij 112 donaties hebben we ruim € 4000 euro opgehaald voor onze voorstelling De-Quaranté!

‘Half april kreeg Nederland een zware klap te verduren. Om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan werden alle voorstellingen en evenementen geschrapt tot 1 juni of misschien nog tot later.

Wat een gemis! Leven zonder de energie van het podium. Geen ogen van het publiek op je gericht. Maar wat dan wel?

De Stad Speelt is een gloednieuw, professioneel theatercollectief dat is opgericht om te blijven. Maar liefst 15 acteurs zien een oplossing om theater weer in ons leven te brengen. Hoe dan?

De Stad Speelt Dé-Quaranté
Onze acteurs staan vanaf vandaag in de startblokken om op zaterdag 19 september cultuurminnend Amersfoort op te schrikken. Met processiewagens trekken we door de stad om het einde van een ontwrichtend tijdperk in te luiden. Thuis zitten heeft ons vlak gemaakt, tegelijkertijd heeft het ons aan het denken gezet. Hoe komen Amersfoorters deze quarantaine-tijd door?
Een clash tussen religie, wetenschap, planning, analyses en (uiteraard) de kunsten opent onze ogen en zorgt ervoor dat we met andere ogen naar de toekomst zullen kijken. Deze apotheose komt tot ontknoping in een eindvoorstelling in de buitenlucht, ergens in Amersfoort.
Met ingang van 5 mei bereiden onze acteurs deze voorstelling voor en komen vijf personages alvast tot leven in uw huiskamer. Zij vertellen u wat hun strijd is en hoe ze kwaad bestrijden en goed omarmen. Geleid door actualiteiten en in samenspel met andere personages nemen toeschouwers deel aan de voorstelling die gaandeweg tot stand komt.

Wat hebben we nodig?
Wij maken deze productie om de makken van corona te boven komen en kunnen niet zonder jouw financiele support. Met jouw donatie zorg je ervoor dat de voorstelling in productie kan gaan en ontvang je korting op een voorstelling van De Stad Speelt in 2021.

Steun je onze actie, dan bouw je mee aan de Toekomst van De Stad Speelt.
Van het geld dat we inzamelen vergoeden we onze acteurs & makers voor de volgende werkzaamheden:
– script schrijven, video-opnames en video-montage
– personage ontwikkeling en acteerwerk

Acteurs: Kees-Jan Soethoudt, Bartelijn Ouweltjes, Relinde de Graaff, Hugo Vos & Fem Petraeus
Ensemble: Hella ten Broek, Merel Hietkamp, Annelies Kaan, Anneke van Snippenberg, Aukje Lausberg-Boland, Lesja Sondorp, Maaike Ament, Marijke Meems
Regisseur: Howard van Dodemondt, Marius Gosschalk
Muzikale leiding: Bas Bons
Montage online video’s en productie: Fem Petraeus
Zakelijke leiding: Hannah Ebbinge
Fotografie: Bram Petraeus

Onze dank is groot. Leve het theaterspel!’