Tijdens de voorstelling van zaterdag 17 juli hebben we een gastmuzikante in ons midden: de Bulgaarse violiste Rossitza Ovtcharova.

Rossi begon haar muzikale opleiding in haar geboortestad Sofia waar ze de Nationale Muziek school met excellente resultaten afrondde en als erkenning het Nationale Diploma voor ”Bijzondere culturele prestaties” van het Ministerie voor Onderwijs en Cultuur kreeg. Vervolgens studeerde zij aan de conservatoria van Wenen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, waar ze in 2007 haar Masterdiploma behaalde. Tijdens haar studie werd Rossi gesponsord door de “Labberté – Hoedemaker” fonds en ontving zij 3 jaar lang de prestigieuze “Voorziening voor Excellerende Jonge Musici” prijs van de Ministerie van OCW van Nederland. Ze was de eerste prijs winnaar tijdens de Internationale Muziek Festivals “The Coast of Hope” (Bulgarije) en “Peter De Grote”(Nederland). Naast haar werkzaamheden als remplaçant bij het Nederlands Filharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, het Residentie Orkest en de New European Ensemble, is Rossi met verschillende kamermuziekensembles regelmatig op veel podia in Nederland, Italië, Zweden, Frankrijk en Bulgarije te beluisteren. Het Nationale Radio van Bulgarije zendt regelmatig haar opnames uit.

Rossi is ook actief in Amersfoort met haar theater duo “Helder”-muzikale vertellingen en als medeoprichter van het culturele initiatief “JeKunst”. We zijn heel blij dat Rossi ons de 17e komt versterken, uiteraard ook erg nieuwsgierig naar haar inbreng en interactie met onze acteurs.