Details
Start:

oktober 8 - 07:00 pm

End:

oktober 9 - 10:30 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-de-stad-speelt-de-pijp-uit-169778248311
Organizer

De Stad Speelt

Website: https://www.eventbrite.nl/o/de-stad-speelt-26960480483
Venue

Parkhuis Amersfoort

151 Heiligenbergerweg, 3816 AJ Amersfoort

Amersfoort, UT, NL, 3816 AJ

De Stad Speelt gebruikt al improviserend de verhalen en herinneringen van het oude Ziekenhuis en het Parkhuis voor hun nieuwe voorstelling.

Het Parkhuis staat op een bijzondere plek. Niet alleen is het een onderdeel van een groter natuurgebied dat het beekdal verbindt met het randenbroekerbos, er heeft bovendien tientallen jaren een ziekenhuis gestaan waarin mensen lief en leed hebben gedeeld. In het huidige Parkhuis staat het oude Ketelhuis en de schoorsteenpijp die nog van het oorspronkelijke ziekenhuis zijn. Het pand is thematisch sterk verbonden met zowel de geschiedenis als de toekomst van de locatie. Het oude, het nieuwe, geboorte, de dood, gezondheid, natuur, groei.

In deze voorstelling van De Stad Speelt ontmoeten we personages die verbonden zijn of waren aan het Parkhuis en het oude ziekenhuis.

Voordat de acteurs hun verhaal tot leven brengen krijgen ze te horen wie ze spelen en wat hun verhaal is. Al improviserend komen ze tot een verhaal dat daar op die plek ontstaat. Het publiek is getuige van deze totstandkoming en zit er met de neus bovenop.