De Stad Speelt Dé-Quaranté

Van online naar onstage

Een serie over Amersfoorters in coronatijd. Over hun onzekerheden en hun houvast. Volg Bob, Anouk, Tom, Aleina en Pien en vele andere personages eerst online en, zodra het weer mag, onstage!

Wij maken geïmproviseerde en avondvullende voorstellingen. Nu werken we met online video's toe naar een onstage voorstelling, ergens in Amersfoort. Alle video's zijn geïmproviseerd en om de week krijgen alle spelers een nieuwe spelopdracht. 
Elke twee weken zien we zo hoe deze verschillende Amersfoortse personages om gaan met corona, hun onzekerheden en hun houvast. 
Volg ze online en, zodra het weer mag, onstage!

 

Wil je ons steunen? Geweldig! Hier vind je ons project: Voor de Kunst - De Stad Speelt

Update: ons project is inmiddels meer dan geslaagd. Maar liefst 112 geweldige donateurs hebben ons gesteund om Dé-Quaranté te kunnen realiseren.

Hier vind je ook het interview dat Fem Petraeus had over Dé-Quaranté met de podcast Kunst is lang.

Aflevering 130 - Monika DahlbergPodcast Kunst is lang
00:00 / 07:40

Week 1

Een serie over Amersfoorters in coronatijd. Over hun onzekerheden en hun houvast.
Volg Bob, Pien, Anouk, Tom en Aleina online en zodra het weer mag onstage! Wij werken van video naar voorstelling. 

Week 2

In week 1 van De Stad Speelt Dé-Quaranté ging Aleina ging voor het eerst online sessies doen, begon Tom met bouwen, probeerde Anouk Jaap van Dissel te bereiken, dichtte Bob en probeerde Pien haar evenementenbureau (en haar gezin) draaiende te houden. 

Nu zijn we wat meer gewend aan deze coronatijd en probeert iedereen zijn of haar draai te vinden. We leren Pien, Tom, Bob, Aleina en Anouk beter kennen en maken ook kennis met nieuwe personages die allemaal op hun eigen manier met de nieuwe situatie omgaan. 

Week 3

We zijn al een aantal weken in quarantaine en de lol is er nu wel zo'n beetje vanaf. Hoe houden onze Amersfoorters het vol? 

Week 4

Bob, Pien, Aleina, Anouk, Tom en alle anderen beginnen hun draai te vinden in het nieuwe normaal. Althans... voor zover mogelijk. 

Week 5

De Stad Speelt Dé-Quaranté, week 5
Een goed gesprek door de heg, een liefde even iets te dichtbij, de eerste stapjes buiten, een bijzonder dagboek en hervonden creativiteit. 
Volg Tom, Aleina, Anouk, Bob, Pien en alle anderen deze week weer in hun coronatijd.

AD Amersfoortse Courant.jpg

De makers van De Stad Speelt brengen theater weer terug in je leven!

De Stad Speelt is een collectief met Amersfoortse theaterprofessionals. Wij maken geïmproviseerde en avondvullende voorstellingen. Nu werken we met online video's toe naar een onstage voorstelling. Alle video's zijn geïmproviseerd en om de week krijgen alle spelers een nieuwe opdracht.
Om de week zien we zo hoe de verschillende Amersfoortse personages om gaan met corona, hun onzekerheden en hun houvast. 
Volg ze online en, zodra het weer mag, onstage!

UPDATE: Geweldig, het is gelukt! Maar liefst 112 donateurs hebben ons gesteund via Voor de Kunst. We zijn heel erg blij met 123% van het beoogde bedrag. 
 


Marius Gosschalk, Howard van Dodemont, Relinde de Graaff, Bartelijn Ouweltjes, Hugo Vos, Keesjan Soethoudt, Fem Petraeus, Bas Bons, Hella ten Broek, Aukje Lausberg-Boland, Maaike Ament, Merel Hietkamp, Annelies Kaan, Anneke van Snippenberg, Marijke Meems, Hannah Ebbinge